Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Německo - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Německo“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Německo.

Bodamské jezero leží na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska

Bodamské jezero leží na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska

Bodamské jezero leží na Rýnu na hranicích Švýcarska, Německa a Rakouska. Švýcarsku náleží jeho jižní a západní část. Po jezerech Balaton a Ženevském jezeře, je sladkovodní Bodamské jezero třetí největší ve střední Evropě. Bodamské jezero (německy Bodensee) zmínil poprvé už římský zeměpisec Pomponius Mela roku 43 n. l.

celý článek

 

Nejdelší stezka korunami stromů na světě

Nejdelší stezka korunami stromů na světě

Zajímá vás, jak to vypadá v korunách stromů? Jak vypadají špičky buků, jedlí a smrků, tam, kde visí trsy zavěšených šišek? Tuto možnost nabízí Stezka korunami stromů, která byla před dvěma lety otevřena jen pár kilometrů za českými hranicemi, v německém Neuschönau v Národním parku Bavorský les - Centru Národního parku Luzný.

celý článek

 

Řezno - zpátky do minulosti

Řezno - zpátky do minulosti

„Řezno má vůbec pěknou polohu,“ napsal ve svých denících z cest Goethe, a nejen tu! Řezno je často nazýváno jako středověký zázrak Německa. Celá jeho historie od dob Římanů žije ve městě dodnes. Staré město a městký dvůr (Stadtamhof) právem patří od roku 2006 na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Bonn - kde se zrodil Beethoven

Bonn - kde se zrodil Beethoven

Bonn, kdysi významné politické sídlo, dnes příjemné klidné městečko, které se stalo oblíbeným cílem mnoha návštěvníků. Bonn, město ležící na levém břehu Rýna, nabízí řadu romantických zákoutí, zajímavých staveb i půvabných zahrad a parků.

celý článek

 

Vorpommersche Boddenlandschaft - národní park

Vorpommersche Boddenlandschaft - národní park

Národní park Vorpommersche Boddenlandschaft je největší chráněnou oblastí u pobřeží Baltského moře. Do češtiny by se název tohoto národního parku přeložil asi jako Národní park Laguny Předních Pomořan. Park má rozlohu více než 800 km2 a je v něm ochraňovaná jedna z posledních netknutých přírodních oblastí v Evropě.

celý článek

 

Romantické Porýní

Romantické Porýní

65 kilometrů dlouhý úsek údolí Rýna v Německu ilustruje se svými hrady, historickými městy a vinicemi dlouhou historii působení člověka na krajinu. Od roku 2002 patří jako „Kulturní hrajina horního údolí středního Rýna“ na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Perly na Labi

Perly na Labi

Široké říční nivy, líbezné parky a zahrady, vinice, okázalé zámky a mocné hrady. Krajina jako stvořená pro radovánky – takové je údolí Labe v okolí Drážďan, od roku 2004 světová kulturní památka UNESCO.

celý článek

 

Tropical Islands v Krausnicku - tropy pod střechou

Tropical Islands v Krausnicku - tropy pod střechou

Taky si každou zimu den co den říkáte, kdy už konečně skončí a sluníčko začne zase hřát? Nezoufejte! Tropické slunce si můžete dopřát kdykoliv během roku, aniž byste podstoupili dálkový let a zaplatili drahou dovolenou na břehu oceánu.

celý článek

 

Kam s dětmi na hory? Do Schwarzwaldu!

Kam s dětmi na hory? Do Schwarzwaldu!

V německém pohoří Schwarzwald najdeme podle některých zdrojů jedno z nejzdravějších ovzduší v Evropě. Místa uprostřed svažitých luk a zalesněných kopců s překrásnými výhledy do údolí, v nichž najdeme nejedno jezero, jsou ideálním cílem dovolené pro rodiny z měst s často nemocnými dětmi. Prázdniny si můžete skvěle užít třeba pod Feldbergem, nejvyšším vrcholem Schwarzwaldu.

celý článek

 

Porsche Museum ve Stuttgartu

Porsche Museum ve Stuttgartu

Německý Stuttgart je pro mnohé symbolem světa automobilů. Právě zde - v hlavním městě Bádenska-Württemberska, kde už před sedmi desítkami let vznikaly první návrhy luxusních sportovních vozů - byla poslední lednový den letošního roku otevřena stálá expozice všech slavných modelů Porsche.

celý článek

 

Europapark - Evropa na dlani

Europapark - Evropa na dlani

Europapark - Připadá vám nemožné objet za dva dny celou Evropu, nasát vůni i chuť jednotlivých zemí, uvolnit se, pobavit a zároveň si odpočinout? Tyhle představy můžete jednoduše proměnit ve skutečnost – stačí nasednout do auta a vyrazit napříč Německem do malého městečka Rust u francouzských hranic.

celý článek

 

Phantasialand - objevte tajemné světy!

Phantasialand - objevte tajemné světy!

Zábavních parků je po světě rozeseta spousta a v sousedním Německu jich najdete hned několik. Phantasialand v Brühlu patří ke špičce. Propracované velkolepé atrakce jsou zasazeny do reálných kulis různých částí světa. Toto zdánlivě jednoduché spojení přináší vskutku nevšední zážitek.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy