Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Německo - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Německo“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Německo.

Stralsund a Wismar - perly Pobaltí

Stralsund a Wismar - perly Pobaltí

Severoněmecká města Stralsund a Wismar byla od středověku významnými obchodními centry a členy hanzovní ligy. Jako taková zažívala patřičný rozkvět a dodnes v nich můžeme obdivovat řadu zachovalých „pamětníků“ dávných časů. V roce 2002 byla historická centra obou měst zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

celý článek

 

Země her - zábavní park Spieleland

Země her - zábavní park Spieleland

Které dítě by nesnilo o tom, že bude hasičem, nasedne do kabiny vrtulníku, vyletí raketou na měsíc nebo se stane kouzelníkem ... Tyhle a další dětské fantazie a touhy dokáže proměnit ve skutečnost fascinující zábavní park Spieleland na břehu Bodamského jezera.

celý článek

 

Brémy - věda jako úžasné dobrodružství

Brémy - věda jako úžasné dobrodružství

Taky jsou vaše děti ve věku, kdy zkoumají, jak funguje jejich tělo, kde vzniká zemětřesení a co je to vesmír? Přestaňte si vymýšlet smysluplná vysvětlení a vezměte zvídavé potomky tam, kde porozumí všemu. Bavit se budete zaručeně i vy!

celý článek

 

Trevír - německý Řím

Trevír - německý Řím

Trevír je nejstarší město Německa, bývalá rezidence šesti římských císařů, léta pokládaný za druhý Řím. Dodnes je jednou z nejbohatších pokladnic památek Římské říše, které dokážou návštěvníka přenést časem do dob dávno minulých. A aby toho nebylo málo, zdi zdejšího chrámu ukrývají Kristovu tuniku.

celý článek

 

Lorsch, opatství na seznamu UNESCO

Lorsch, opatství na seznamu UNESCO

V centru jihozápadního Německa, nedaleko Mannheimu, leží starobylé město Lorsch, které má deset tisíc obyvatel. Zdá se být obyčejným menším německým městem. Ale jeho význam je ve skutečnosti několikanásobně větší. Lorsche je bývalé opatství, které od roku 1991 patří i se svou nejdůležitější budovou-starým klášterem, k památkám UNESCO.

celý článek

 

Eisleben a Wittenberg - po stopách německé reformace

Eisleben a Wittenberg - po stopách německé reformace

Mezi památky světového kulturního dědictví UNESCO v Německu patří i památníky Martina Luthera v Eislebenu a Wittenbergu. Na seznamu jsou od roku 1996. Zahrnují domy a kostely, které mají vztah k životu významného reformátora a jeho spolupracovníka Melanchtona.

celý článek

 

Maulbronn - pozvánka do kláštera

Maulbronn - pozvánka do kláštera

V malém městečku Maulbronn v jihozápadním Německu stojí téměř devětset let cisterciácký klášter. Pozoruhodné je, že se dochoval v podstatě nezměněný až do dnešních dnů. I proto je od roku 1993 chráněn jako světová památka UNESCO.

celý článek

 

Věčně zelený Hannover

Věčně zelený Hannover

Hannover, půlmilionové město ležící v srdci Dolního Saska si vydobylo své neotřesitelné postavení v obchodním světě především díky řadě významných veletrhů, které se tu každoročně pořádají. Před sedmi lety dokonce Hannover hostil světovou výstavu EXPO 2000. Od té doby patří zdejší výstavní plochy k největším na světě.

celý článek

 

Setkali se u Kolína… nad Rýnem

Setkali se u Kolína… nad Rýnem

Pokud by člověk vybíral nejzajímavější a nejfotogeničtější města v Německu, neměl by mezi nimi chybět Kolín (Köln), přesněji Kolín nad Rýnem (Köln am Rhein). Jeho panorama s obrovskou katedrálou a mohutným, tiše plynoucím Rýnem, potěší oko každého návštěvníka.

celý článek

 

Dortmund - průmysl nebo zeleň?

Dortmund - průmysl nebo zeleň?

Německo nepatří k častým cílům turistů z České republiky. Většina našinců sem jezdí tak maximálně na nákupy, nebo projíždí po autobahnu někam dál. A když byste se někoho zeptali na Dortmund, asi by o něm mnoho neřekl. Maximálně by snad odpověděl, že se jedná o špinavé průmyslové město někde v Porůří. Měl by tak trochu pravdu – ale jen částečně.

celý článek

 

Autem po Německu

Autem po Německu

Pro cestu do Německa potřebují mít občané České republiky u sebe platný cestovní pas nebo občanský průkaz se strojově čitelnou zónou, pro případ kontroly. Česká republika se v prosinci roku 2007 stala součástí Schengenského prostoru a tak mohou osoby překračovat hranice smluvních států bez hraniční kontroly a jakýchkoliv formalit.

celý článek

 

Berchtesgaden - národní park

Berchtesgaden - národní park

Vysokohorský národní park Berchtesgaden patří mezi nejstarší chráněné oblasti v Alpách a je také nejstarší chráněnou oblastí Německa. Najdeme ho v jihovýchodní části Německa, v Salcburském kraji, na hranicích s Rakouskem. Byl vyhlášen v roce 1978 a rozkládá se na území o rozloze 210 km2.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy