Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Německo - lokality a destinace

Na této stránce naleznete články a cestopisy k lokalitě „Německo“. Informace o lokalitě, rady a tipy na cesty, fotografie a další zajímavosti k lokalitě najdete zde: Německo.

Hodenhagen - safari za rohem ...

Hodenhagen - safari za rohem ...

Toužíte vidět safari, ale cesta do Afriky je pro vás nesplnitelným snem? Nezoufejte! Nezapomenutelný zážitek si můžete přivézt i ze sousedního Německa. Návštěva Serengeti Parku v Hodenhagenu může mít navíc i své výhody, určitě se ve zdejší divočině tolik nezapotíte!

celý článek

 

Wolfsburg - město aut

Wolfsburg - město aut

Autostadt ve Wolfsburgu dokáže proměnit klukovské sny v realitu. Vše se tady točí kolem „miláčků“ na čtyř kolech, což je samo o sobě zárukou toho, že se tady malí ani velcí kluci nikdy nemůžou nudit.

celý článek

 

Speyer - císařské hroby i nejstarší víno

Speyer - císařské hroby i nejstarší víno

Německý Speyer je staré císařské město s dvoutisíciletou historií. Zdejší bazilika z 11. století je od roku 1981 památkou světového kulturního dědictví UNESCO. Zdaleka ale není tím jediným, co může město na Rýně svým návštěvníkům nabídnout.

celý článek

 

Drážďanské memento

Drážďanské memento

Není všeobecně příliš známo, že Drážďany (německy Dresden) za svůj název vděčí Slovanům, přesněji řečeno Lužickým Srbům. Ti zdejší oblast původně obývali a místo pojmenovali Drježďany, což ve starosrbštině znamenalo něco jako „lidé z lužních lesů“.

celý článek

 

Krátká zastávka v Mnichově

Krátká zastávka v Mnichově

Mnichov, třetí největší město Německa je hospodářským, kulturním a administrativním centrem Bavorska. Každoročně sem přijíždí tisíce milovníků zlatavého moku na nejznámější pivní slavnosti Oktoberfest. Avšak Mnichov vedle plných tupláků nabízí mnohem více, a tak stojí alespoň za krátkou zastávku ve kteroukoliv roční dobu.

celý článek

 

Lübeck - za drsnými námořníky i sladkým marcipánem

Lübeck - za drsnými námořníky i sladkým marcipánem

O německém Lübecku slyšel každý z nás minimálně v hodinách dějepisu jako o „králi“ hanzy a významném přístavu Baltského moře. Dnes je město s tisícem památkově chráněných staveb světovou kulturní památkou pod ochranou UNESCO.

celý článek

 

Würzburg – město plné klenotů

Würzburg – město plné klenotů

Po mnoho staletí kulturní centrum Evropy, dnes město pozoruhodných historických památek, tak by se dal stručně charakterizovat německý Würzburg. Ač zde stojí jeden architektonický klenot vedle druhého, na seznamu památek UNESCO najdete pouze jediný, který na něj ale bezesporu patří – barokní rezidenci bavorských arcibiskupů.

celý článek

 

Brémy - čtyři muzikanti zvou na návštěvu

Brémy - čtyři muzikanti zvou na návštěvu

Svobodné hanzovní město Brémy patří k nejkrásnějším v Německu. Jeho Stará radnice a socha Rolanda na náměstí Marktplatz figurují od roku 2004 na Seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Zdaleka ale nejsou tím jediným, čím mohou Brémy přilákat turisty.

celý článek

 

Za nejkrásnější uměleckou architekturou a zahradní tvorbou

Za nejkrásnější uměleckou architekturou a zahradní tvorbou

Více než 500 hektarů nádherných parků a zahrad a 150 pozoruhodných staveb z let 1730 – 1917, to vše na pouhých šesti kilometrech povodí německé řeky Havoly mezi Berlínem a Postupimí, tvoří dohromady unikátní celek zařazený od roku 1990 do seznamu světových památek UNESCO.

celý článek

 

Berlínská muzea

Berlínská muzea

Město Berlín je dle statistických údajů z října 2006 domovem pro plných 153 muzeí. Už jen z tohoto čísla je zřejmé, že není v silách člověka navštívit všechna berlínská muzea za jeden den a zřejmě ani týden, to dokážou snad jen nejrychlejší japonští turisté.

celý článek

 

Wartburg není jen auto

Wartburg není jen auto

Když se řekne „Wartburg“, tak se většině Čechů vybaví automobilová značka, která svého času ve velkém zastoupení brázdila naše silnice. Málokdo ví, že automobilka převzala své jméno od hradu Wartburg, který je neodmyslistelně spojen s německým městem Eisenach, stejně jako její výroba.

celý článek

 

Berlín - u sousedů v hlavním městě

Berlín - u sousedů v hlavním městě

Německý Berlín patří v současnosti k největším a nejlidnatějším městům v Evropě. Je hlavním městem Spolkové republiky Německo, ale jak známo, teprve po sjednocení od roku 1991.

celý článek

 
1 2 3 4
 
 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy