Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Země her - zábavní park Spieleland

Které dítě by nesnilo o tom, že bude hasičem, nasedne do kabiny vrtulníku, vyletí raketou na měsíc nebo se stane kouzelníkem ... Tyhle a další dětské fantazie a touhy dokáže proměnit ve skutečnost fascinující zábavní park Spieleland na břehu Bodamského jezera.

Spieleland leží nedaleko jihoněmeckého města Ravensburgu a láká k objevné cestě po největším hracím pokoji světa. Na pětadvaceti hektarech úchvatné přírody s vrcholky Alp nadohled čeká více než padesát atrakcí, které vám nedovolí nečinně stát a přihlížet. Zapomeňte na to, že byste sem své potomky pouze doprovodili, tady si hraje celá rodina! Nudit se tady není možné. Děti se formou hry dokonale zaměstnají, můžou vyzkoušet nespočet činností, které jim běžně zakazujeme a o kterých mohou jen snít, až budou velcí.... V Zemi her jim nic nebrání, aby nasedli do traktoru a vyjeli na pole. Traktor projíždí kolem vinic a chmelnic a malí řidiči cestou místo rádia poslouchají, k čemu je která plodina užitečná. Stejně tak mohou děti vyšplhat třeba do bagru a přehrabovat se v horách štěrku.

Země her je rozdělena do několika tématických okruhů. Nejnovějším je Zelená oáza pod širým nebem, která návštěvníkům zprostředkuje reálná dobrodružství, jako třeba již zmíněnou projížďku traktorem. Na zdejší farmě čekají poníce a dokonce i krávy, které si můžete podojit. Pracanti se můžou plně zapojit do péče o hospodářská zvířata a zajet jim nasekat trochu čerstvé šťavnaté trávy na pastviny. Zní vám to až příliš romanticky? Pokud mají právě vaše děti to štěstí, že tohle všechno prožívají doma či u babičky, osloví je jiná lákadla jako rodeo, dětská zoo, zvířecí kolotoč nebo obří zvířecí puzzle. Jsme přeci nejen v Zemi her, ale také ve městě her.


Autor: wildsau

Ravensburg je bezpochyby nejznámějším domovem oblíbených „puclíků“, se kterými se děti (a možná více i jejich rodiče) učí trpělivosti. V parku najdete zvětšeniny prakticky všech slavných stolních her, které kdy opustily brány místní továrny. Děti nejčastěji zamíří do bláznivého labyrintu, rodiče zase přitáhnou obří kuželky, které nemají ve světě konkurenci. Jejich předlohou je ve skutečnosti hra podobná našemu Člověče, nezlob se! Zdejší figurky jsou však mnohonásobně větší a nevšedně umělecky ztvárněné.

Spieleland nabízí také klasické adrenalinové atrakce jako horskou dráhu, vyhlídkovou věž nebo divoký rafting. Všechny ale pojímá pokud možno netradičně, po svém. Na horskou dráhu tady nasednete v bezpečí 4D kina. Rafty jsou skutečné a kdo si troufne, nechť se vrhne do vln rozbouřené alpské řeky. Ideální je přibalit s sebou pláštěnu nebo rovnou náhradní oblečení. Připoutejte se do velké „pneumatiky“ a nechte se unášet 400 metrů dlouhým korytem. Krev v žilách vám ztuhne už po první zatáčce, kde váš člun vyletí prudce dvanáct metrů do výšky, abyste vzápětí společně s ním stejnou rychlostí padali v točivém víru zpátky do vln. Alpský rafting je světovou jedničkou v umělé divoké vodě a jako jedna z mála atrakcí v parku je omezen věkem šesti let a minimální výškou 110 centimetrů.

Chcete-li své děti ušetřit mokrého zážitku, nabídněte jim společný výlet vrtulníkem. Ve zdejších helikoptérách si čtyři týmy porovnávají svou paměť letu! Vyhrává ten, kdo první odkryje dva stejné obrázky. Chcete, aby se vaši prckové dostatečně vyřádili? Pusťte je na místní letiště! Všechny stroje jsou tu jen a jen pro ně. Můžou je skrz naskrz prolézt, houpat se na křídlech, nebo se ukrýt do kokpitu a stát se aspoň na chvíli pilotem. Mezi nejoblíbenější atrakce, na které se stojí i fronta, patří hra na hasiče, do které je třeba zapojit celou rodinu. Osm týmů má za úkol uhasit osm hořících domů! Legrace jde stranou, tam kde chybí svaly a týmový duch, není šance na úspěch. Abyste požár uhasili a mohli vydechnout, musíte pumpovat jako o závod a následně ještě přesně mířit, jako skuteční hasiči.

Ani v Zemi her neuniknou děti škole, obavy však zmizí záhy poté, co některou z nich navštíví. Páni kluci jistě neodolají roztomilým minicooperům, za jejichž volantem si ti zručnější vyjezdí i vlastní řidičák! Do kouzelnické školy zamíří zvědavé malé čarodějnice, aby se naučily připravit nějaký ten lektvar nebo nechat zmizet zlobivého bráchu. Děti s komediálním duchem, které se rády předvádějí, najdou uplatnění v cirkusové škole, kde se promění v klauna a osvojí si nejeden artistický trik. Naučit se tu lze ale i mnohem přízemnější činnosti jako třeba hrát fotbal nebo basketbal, obratnější děti můžou zdolat lezeckou stěnu.

Spieleland je jako stvořený pro krátkou rodinnou dovolenou, jeden den vás všechny sice bezpečně unaví, ale zdaleka neuspokojí. Dvou a více denní pobyt jedině oceníte, nejenže můžete zvolit výhodnější vstupné, vybírejte také z výhodných nabídek přenocování, které nezřídka přidávají vstupenky do Spielelandu jako bonus. V osmi hotelech v Ravensburgu přenocují děti až do 18 let zdarma, na přání dokonce i ve vlastním pokoji.

Spieleland má přes zimu zavřeno, v sezóně bývá otevřený zpravidla od 10 do 19 hodin. Přesné informace, včetně cen vstupného, získáte na http://www.ravensburger.de/spielelandL/. Ravensburg je od nás dobře dostupný, cesta autem trvá z Prahy přibližně šest a půl hodiny. Vydejte se přes Rozvadov na Mnichov a odtud směr Bregenz, cíl cesty nemůžete minout. Vlastní vůz vám umožní prozkoumat také zajímavá místa v okolí parku. Samotné Bodamské jezero je typem na příjemnou dovolenou. Ve Friedrichshafenu na jeho břehu najdete nevelké Zeppelin muzeum, které nostalgicky dokomentuje éru slavných vzducholodí a skrývá také části dřívějších obrů oblohy. V oblasti leží také jezero Federsee, které stojí za zastavení. Žije u něj na 265 druhů ptáků, kotlina je navíc známá jako místo archeologických nálezů se sídlištními pozůstatky zejména z mladší doby kamenné a doby bronzové. Muzeum jezera Federsee s archeologickým parkem ukrývý jedinečnou kombinaci originálů a rekonstrukcí. Posledním tipem je v okolí Spielelandu je zrhuba 30 kilometrů vzdálený Seepark Linzgau. Unikátní jezerní park je známý nevšední úpravou, svébytnou flórou a faunou, zařízením pro vodní lyžování, vycházkovými cestami a vyhlášenými restauracemi.

Autor: -luk-

Článek byl zobrazen 5 391 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy