Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Europapark - Evropa na dlani

Europapark - Připadá vám nemožné objet za dva dny celou Evropu, nasát vůni i chuť jednotlivých zemí, uvolnit se, pobavit a zároveň si odpočinout? Tyhle představy můžete jednoduše proměnit ve skutečnost – stačí nasednout do auta a vyrazit napříč Německem do malého městečka Rust u francouzských hranic.

Po necelých šesti hodinách jízdy dorazíte do Europaparku, který je nezaměnitelný díky široko daleko viditelné siluetě Silver Star,  nejvyšší ocelové horské dráhy v Evropě. Nenechejte se zmást, natož odradit jeho zařazením mezi zábavní parky. To, co uvidíte a zažijete na zdejších 85 hektarech, vám zaručeně nikde jinde neumožní. Fantastické světy čekají na to, až je objevíte! Ať při prudké jízdě řeckou antikou na vodní horské dráze Poseidon, na šokující Silver Star s nejvyšší rychlostí kolem 130 km/h nebo při expedici do země dinosaurů. Evropský park umožňuje cestu od Severního mysu po Andalusii za jediný den. Ti nejmenší ho patrně uvidí jen optikou více než stovky atrakcí a show, ze kterých se jim po chvíli zatočí hlava. A když pak o něm budou vyprávět kamarádům, vzpomenou si snad ještě na velkého oživlého plyšáka „Evropskou myš“, která je parkem symbolicky provázela, a na výjevy ze známých pohádek. Pohádkoví vypravěči jsou tu na dosah ruky, stačí jen zvolit jazyk a už se před vámi odvíjí klasický děj Červené Karkulky nebo Šípkové Růženky, vlak z pohádky do pohádky jezdí po visuté dráze každých pět minut a projíždí i městečkem Rust.


Autor: Philipp Roth

Odrostlejším dětem, stejně jako dospělákům nejen s duší dítěte otevírá Europa Park dosud netušené možnosti vjemů a požitků. Celý park je jedno velké město, složené z dvanácti čtvrtí, které kopírují, přibližují a navozují vybrané evropské státy. Za hlavní branou vás přivítá Německo, kde se svezete třeba panoramatickou vlakovou tratí, Francie zve na ultrarychlou jednokolejnou trať Silver Star, před kterou vás zpravidla nemine hodinka ve frontě, Švýcaři vás posadí na bobovou dráhu, Norové pro změnu hodí v gumových raftech do víru divokého říčního koryta, s vodou si hrají i Řekové, kteří vás nechají coby nebohé námořníky komíhat ve vlnách Neptunova vzteku. I když Česko tvůrce parku nezaujalo natolik, aby mu věnovali taky jednu část, našinec si může navodit nostalgicky domácí atmosféru v Rakousku, když tu po vzoru Pyšné princezny pofrčí na kládě do vody. Rusko nabízí tradiční melodie a bajky s kulisami pagod, a také vás pustí na vesmírnou stanici Mir, kde odstředivou silou pokouší odolnost kosmických adeptů. Holanďané vás posadí do porcelánových šálků čaje a roztočí v divokém kruhovitém pohybu. Pokračovat ve výčtu atrakcí by se dalo ještě dlouho.

Děti tu můžete bez obav pustit objevovat říši dinosaurů, řádit na pirátské lodi, hledat poklad nebo přihlížet rytířským turnajům, zatímco se sami budete oddávat kouzlům evropských zemí. Rozeznáte je od sebe bezpečně podle typické architektury, kultury, ale také podle obchodů, restaurací, pochoutek i vizáže personálu v jednotlivých částech parku. Španělskem se projdete v rytmu flamenca, dáte si paellu a můžete pokračovat do Itálie. V Café Benedeto se zasněte nad voňavým šálkem kávy a přihlížejte přitom kouzelnému benátského karnevalu. V Holandsku kupte dětem štětce a barvy a nejen jim dopřejte vynikající čokoládu. Dámy se patrně ztratí ve Francii při návštěvu butiků a módních obchůdků, sejít se pak můžete v baru U Marianne u sklenky zaručeně pravého šampaňského. Na cestu po zbytku Evropy si kupte u Nadine lehkou palačinku crepes nebo o kousek dál křupavou bagetu.

Europapark nabízí sice možnost začít v co nejkratším čase co nejvíce, přesto je ideální, když si jeho návštěvu rozvrhnete do dvou dnů. Během dne můžete sledovat vzrušující souboj gladiátorů, tanec na ledě, návštěvit londýnské divadlo Globe nebo středověký rytířský turnaj, ale park žije i v noci! Stačí si vybrat, na jaký večer máte právě náladu. V nabídce je španělská fiesta „Viva la Vida“,  německá rýtířská hostinua, francouzský večer s varieté v baru La Cigale nebo posezení v La Scale při poslechu Carusa a jeho přátel... Dopřát si zde můžete také nezapomenutelný gurmánský večer s kulturním programem, stačí zvolit zemi, na kterou máte právě chuť! Stylová představení zdaleka nekončí večerními show, pokračují dokonce i v místních hotelech plných zážitků a inspirujících snů. Přenocovat můžete například v Colosseu, Santa Isabel, El Andaluz nebo v osobité indiánské vesničce.

V Rustu se můžete zastavit cestou do Francie, která je nadosah. Z Prahy sem dojedete pohodlně do šesti hodin. Od ledna do března mívá park zavřeno. Přesné informace o otevírací době, cenách vstupného i ubytování a spoustu dalších užitečných tipů najdete na www.europapark.de.

Autor: Lucie Kaspříková

Článek byl zobrazen 5 141 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy