Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Phantasialand - objevte tajemné světy!

Zábavních parků je po světě rozeseta spousta a v sousedním Německu jich najdete hned několik. Phantasialand v Brühlu patří ke špičce. Propracované velkolepé atrakce jsou zasazeny do reálných kulis různých částí světa. Toto zdánlivě jednoduché spojení přináší vskutku nevšední zážitek.

Zábavní park mezi Bonnem a Kolýnem nad Rýnem je vyhlášeným cílem adrenalinových nadšenců. Vstoupit na některou ze zdejších atrakcí znamená v naprosté většině případů viset hlavou dolů, nechat s sebou házet sem a tam a pořádně protřást žaludek a kosti! Výhodou je, že kromě vyhlášených atrakcí pro silné nátury nabízí Země fantazie také dokonalá zákoutí z různých koutů světa, kde můžete prožít stejně tak nezapomenutelný den nebo dva v klidu a hlavně s nohama na zemi! Stačí si vybrat, která z představ je vám bližší...

Phantasialand je rozdělený do tématických částí jako například Čína, Afrika, Mexiko, Divoký západ aj., jednotlivé atrakce jsou stylizované do kulis těchto světů tak, aby dokonale zapadly. Mezi největší lákadla patří bezesporu pěti loopingová Black Mamba v africké části. Na této zavěšené horské dráze projedete domorodou vesnicí a jen těsně minete vodopád, který vás orosí jemnými kapkami vody, abyste měli důkaz, že to všechno nebyl jen přelud. K favoritům parku patří také nejrychlejší důlní vláček na světě, známý jako Colorado Adventure. Na této dřevěné horské dráze zažijete tu nejdivočejší jízdu přes Kouřové hory, při průjezdu skalnatými průsmyky a indiánskou vesnicí vám bude běhat mráz po zádech.


Autor: Stephan

K nejžádanějším atrakcím patří vždy ty nejnovější, neokoukané. V současné době je to bezesporu River Quest, divoká řeka, která se valí opuštěným zámkem. Nenápadná šumivá jízda na speciálních kruhových raftech nečekaně nabírá spád. Výtah vás bez varování vystřelí nahoru, abyste se vzápětí propadli do vodních vírů mezi řvoucí vodopády. Překvapující a zákeřné zatáčky a strmé sjezdy ocení jen skuteční vodomilové. Relativní novinkou je také Talocan. Na velkou otočnou lavici můžou usednout jen ti, kdo se v životě nebojí riskovat. Když se jednou připoutáte, už není cesty zpět. Lavice se s vámi začne prudce otáčet nad divokou vodou a k tomu na vás ze stran šlehají plameny. Oddychem pak může být vcelku nenáročný ač celosvětově unikátní volný pád z výšky 65 metrů, který můžete podstoupit v Mystery Castle, a to v naprosté tmě. Pokud budete dostatečně nadopovaní adrenalinem, zamiřte na Winjas Fear a Force - nevinné otáčecí myšky skvělé kvality jezdící v budově. Společně s dětmi se můžete svézt na kládě po vzoru Pyšné princezny a nebo se zajít pobavit do 4D kina. 

V parku myslí i na nejmenší návštěvníky, kteří se můžou nabažit různých kolotočů, trampolín a houpaček, a záleží jen vás, zda je pustíte i na dětský volný pád. Vedle atrakcí, které vyžadují  aktivní účast, můžete i pasivně přihlížet nejrůznějším show a představením. Běhají tu piráti, kovbojové, indiáni, mistři asijských bojových umění, stejně jako temperamentní tanečnice, nespoutaní tanečníci a šarmantní pěvci.


Autor: Konrad Wenden

Phantasialand lze obejít za jediný den, není nijak velký, o to je však pestřejší a útulnější. Veškeré atrakce jsou pečlivě propracované a doladěné do nejmenších detailů, jejich nabídka je skutečně pestrá. K přednostem parku patří bezesporu také jeho otevírací doba, která zaručeje možnost návštěvy prakticky po celý rok. Zavřený bývá zpravidla jen v listopadu, zato má otevřeno třeba i na Silvestra. Informace o aktuální otevírací době i cenách vstupného získáte na www.phantasialand.de.

Phantasialand je dobře přístupný autem, vydáte-li se směr Kolín nad Rýnem. Přímo v parku můžete využít pestrou nabídku ubytování – od kempu pro karavany, přes stylovou indiánskou vesnici Smokey´s Digger Camp, kde se spí ve vyhřívaných Tee-Pee, standardní hotel Garni až po luxusní hotely jako Matamba v africkém stylu nebo Ling Bao, který vás přenese do staré Číny. Stejně bohatá je ve Phantasialandu také nabídka občerstvení a restaurací. Najdete tu fastfoody, ale i restaurace pyšnící se řadou ocenění, kde si můžete dopřát jedinečný kulinářský zážitek.

Když už zabloudíte do těchto končin, zastavte se také ve městě Brühlu, na jehož jihozápadním okraji Phantasialand leží. Malé město mezi Kolínem nad Rýnem a Bonnem je pověstné zámeckým areálem, který patří od roku 1984 na seznam památek kulturního dědictví UNESCO. Oba zdejší zámky Augustusburg a Falkenlust jsou mistrovskými díly rokoka a slouží německé vládě k reprezentačním účelům. Zdejší stavby byly půl století vzorem pro nově vznikající šlechtická sídla. Obě místa skýtají odpočinek v překrásných zahradách francouzského stylu, stejně tak vás ale okouzlí jejich bohaté interiéry v netradičním provedení.

Autor: Lucie Kaspříková

Článek byl zobrazen 5 891 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy