Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Legoland Deutschland - 13 hektarů zábavy

Uvažujete nad zajímavým rodinným výletem? Pokud chcete svým dětem udělat opravdovou radost, vezměte je do německého Legolandu. V tomto zábavním parku rozkládajícím se na 13 hektarech na ně čeká na 40 atrakcí, spousta akce a dobrodružství. Legoland postavený z 50 milionů kostiček Lega potěší nejen děti, ale i dospělé.

Sami víte, že potěšit děti prohlídkou zámku nebo jiné památky, jde jen velmi těžko. Mnohé nenalákáte ani na výlet do přírody a už vůbec ne výšlapem do hor. Trefou do černého tak jistě bude návštěva jednoho z nejúžasnějších zábavních parků v Německu, světoznámého Legolandu. Zkuste se o takovém výletě jen zmínit a uvidíte, jak zabodujete. Připravte se však na to, že poté budete muset čelit neustálým otázkám typu: „A kdy už tam konečně pojedeme?“. Tím nejvhodnějším termínem může být 28. září 2012.

Proč zrovna 28. září? V Legolandu se v tento den koná akce s názvem „Český den v Legolandu“, který bude doprovázen bohatým a originálním programem. Malí i velcí návštěvníci Legolandu se mohou těšit na zajímavé workshopy, mohou se zapojit do stavění obrovské mozaiky české a německé vlajky z více než 30 tisíc kostek Lego. 

Legoland je doslova dětským rájem, který byl postaven z 50 milionů kostiček stavebnice Lego. Svou rozlohou se vyrovná 26 fotbalovým hřištím a tvoří jej osm tematických oblastí s více než padesáti atrakcemi. Nemusíte být proto zrovna vášnivým stavitelem Lega, aby se vám tady líbilo. Na návštěvníky zde čeká například horská dráha jezdící rychlostí 60 km/hod., dvanáctimetrový vodopád nebo setkání s ohnivým drakem. Milovníky potápění jistě nadchne podvodní Lego svět, ve kterém si mohou zaplavat mezi hejny pestrobarevných rybek a probádat potopenou Atlantidu postavenou z Lega. 

Malí návštěvníci mohou v podvodním světě obdivovat žraloky a rejnoky, případně se mohou vydat na dobrodružnou expedici do hluboké džungle. Velmi oblíbená je rovněž plavba na lodičce do minulosti nebo vodní bitva mezi piráty. Mnohé jistě zaujme také 4D kino, továrna na lego kostičky či prosklená vyhlídková věž. Legoland v bavorském Günzburgu v tomto roce slaví 10 let od svého založení a při příležitosti oslav se po celou sezónu konají nejrůznější představení a přibyla také jedna nová atrakce. Nazývá se „Flying Ninjago“ a je možné díky ní zažít dobrodružný let do výšky 22 metrů. Také se zde setkáte s hady Ninjago a ochutnáte nejrůznější asijské speciality. 

Celý areál je možné si pohodlně prohlédnout z vláčku, který se nazývá Legoland Express a projíždí i Minilandem. Miniland, v němž je možné obdivovat známá evropská města a stavby v miniaturní verzi, je srdcem Legolandu a byl vytvořen v měřítku 1:25 z více než 25 miliónů Lego kostek. K vidění je zde zmenšený model mnichovského letiště, Allianz arény, zámku Neuschwanstein, holandských větrných mlýnů nebo historického centra Berlína. Stavbám nechybí ani ty sebemenší detaily, zvukový či pohybový doprovod. Při procházce Minilandem můžete potkat také Darth Vadera v životní velikosti a další výjevy z šesti epizod Hvězdných válek.

Hlavní tematické okruhy v Legolandu jsou:
Miniland – Evropa v malém
Lego City - město postavené z Lega, které je plné rychlých aut i vodních atrakcí
Amazon – část, v níž se návštěvníci seznámí s rybami a dalšími vodními živočichy žijícími v Amazonii
Pirate Land – pirátská země
Adventure Land – divoká džungle z Lega s 12 metrů dlouhým vodopádem 
Knights´ Kingdom – království rytířů se starověkým hradem, padacím mostem z Lega, kde je možné si vyzkoušet rýžování zlata 
Imagination – část, kde je možné si sestavit vlastní Lego automobil nebo pozorovat park z pozorovací věže 
Lego X-Treme – část nabitá akcí a rychlostí, nechybí závody v člunech ani vysokorychlostní dráha

Přímo u zábavního parku se rozkládá prázdninová vesnička Legoland Feriendorf, která poskytuje návštěvníkům tohoto parku atraktivní ubytování. K Feriendorfu patří kemp se 165 místy, rytířské stany a 72 obytných jednotek s celkem 144 pokoji a hlavní centrální budovou. Pokoje mohou být různě tematicky zaměřeny, nejčastější je samozřejmě Lego tématika ale mohou být zaměřeny také na rytíře, piráty, Egypt, dobrodružství či závodní jezdce. Nechybí samozřejmě obchody ani restaurace. U hlavní budovy se nachází minigolf a velké dětské hřiště. 

Do Legolandu je možné se dostat s různými cestovními kancelářemi, ale vypravit se do něj můžete i po vlastní ose. Vstupenky do tohoto zábavního parku se dají sehnat přes Ticketstream. Pokud však plánujete Legoland navštívit, počítejte s tím, že jeden den na jeho průzkum rozhodně nestačí. Abyste okusili všechna jeho lákadla, měli byste v něm strávit alespoň celý víkend. Legoland sice není jediným zábavním parkem v Německu, ale rozhodně je tím nejslavnějším - ročně ho navštíví více než 1,3 milionu lidí. Je proto perfektním cílem pro krátkou rodinnou dovolenou. V tomto kouzelném světě fantazie si každý přijde na své.

www.legoland.de

- jap - 

Předchozí články z Německa: 
Nejdelší stezka korunami stromů na světě 
Bonn - kde se zrodil Beethoven 
Řezno - zpátky do minulosti 
Národní park Vorpommersche Boddenlandschaft 
Romantické Porýní  

Článek byl zobrazen 9 575 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy