Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Tropical Islands v Krausnicku - tropy pod střechou

Taky si každou zimu den co den říkáte, kdy už konečně skončí a sluníčko začne zase hřát? Nezoufejte! Tropické slunce si můžete dopřát kdykoliv během roku, aniž byste podstoupili dálkový let a zaplatili drahou dovolenou na břehu oceánu.

Navíc si můžete vybrat, jestli se budete opalovat na pláži v Bali, Thajsku, na Borneu či v tichomořské Polynésii... Připadá Vám to nemožné? Nasedněte do auta a zajeďte se přesvědčit na vlastní kůži. Tropický ráj najdete v centru Evropy, v neměckém městečku Krausnick, pouhých 60 kilometrů jižně od Berlína.

Tropical Islands

Tropical Islands jsou umělým tropickým letoviskem uvnitř nepoužívaného hangáru, který je 360 metrů dlouhý, 210 metrů široký a 107 metrů vysoký. Na výšku by se dovnitř vešla socha Svobody i s podstavcem a na délku celá Eiffelovka a ještě by po stranách zbylo místo. Při objemu 5,5 milionu m³ je jednou z největších budov v Německu a je vůbec největší samostatně stojící halou na světě bez podpůrných pilířů uvnitř. Hangár stál 78 milionů Euro a původně byl postaven společností Cargolifter AG pro vzducholoď, která ale nebyla nikdy postavena. Malasijská společnost Tanjong koupila hangár a okolní pozemky za 17,5 milionů Euro a přeměnila ho v letovisko s uměle vybudovanou tropickou přírodou, které otevřela pro veřejnost v prosinci 2004. Uvádí se, že jde o světově největší vnitřní bazén, který pojme až 7 000 návštěvníků denně. Tropical Islands fungují 24 hodin denně 365 dní v roce. Můžete si zaplavat v moři, dovádět na pláži, opalovat se, vyřádit se na tobogánech a dalších atrakcích a relaxovat na destíky různých způsobů.

Tropical Islands

I když jde o umělé tropy, minimálně písek a rostliny jsou opravdové. Uvnitř hangáru roste neuvěřitelných dvacet tisíc rostlin a celkem 500 druhů stromů. Tropického květinového světa si nejlépe užijete na kilometr dlouhé stezce mangrovým pralesem, kterou lemují banánovníky, kávovníky, obří fíkusy a spousta pestrobarevných květů. Mezi nimi zurčí potůčky a v malých jezírkách se prohánějí ryby a na březích se vyhřívají želvy. Iluze pralesa je dokonalá, kolem prozpěvují exotičtí ptáci a vzduch voní orchideemi.

Tropical Islands

V Tropical Islands můžete procestovat kus Asie – Bali, Borneo, Polynésii, Thajsko... Každá část vás okouzlí svou atmosférou a architekturou. Bali vévodí šestiúhelný pavilon se střechou z palmových listů, kde se můžete osvěžit lahodným koktejlem. Ke koupání láká Bali laguna, málokdo odolá vodě o teplotě 31 stupňů! Tento „bazén“ velký 1 200 m² skrývá rozmanité vodní atrakce – fontány, tekoucí proudy, krční sprchy, whirlpool a dvoje peřeje. Borneo je jako stvořené pro romantické duše. Dlouhé dřevěné stavení s obrovskou verandou nabízí okouzlující výhled na tyrkysovou lagunu. Největší a nejelegantnější stavbou ostrova je Thajský pavilon, postavený ze dřeva a bambusu. Tvoří ho tři malé domky spojené centrálním atriem a překrásnou zahradou s malým jezerem. Koupat se tu chodí do Jižního moře, které se rozlévá na ploše  4 400 m². Je u něj osm metrů široká pláž z jemného bílého písku, kde si můžete zahrát volejbal, děti mají dovoleno stavět hrady, ale především se můžete položit na jedno z 850 plátěných lehátek, pod palmu a nechat se zvolna opalovat. I když nejste venku, působí tu na vás umělé UV paprsky s moderními UV membránami, nepřímo, aby nespalovaly, ale přesto opalovaly jako slunce.

Tropical Islands

Polynéská oválná chata vyrobená z dřevěných kmenů a palmových listů, typická pro rovníkové oblasti, skýtá soukromí v útulném a klidném prostředí. Pokud budete dostatečně odpočinutí a nabaženi krásami tropické přírody, zajděte vyzkoušet zdejší vodní atrakce. Nejvíce času, nejen díky frontám, strávíte patrně na soustavě tobogánů – žlutý je pomalejší, vhodný pro děti, červený se sjíždí na kruhu nebo ve dvojici na člunu a modrý je pouze silné nátury. Jde o prudkou skluzavku, kterou proletíte rychlostí 70 kilometrů v hodině.

Děti si tady můžou užívat do sytosti ve svém vlastním ráji. Tropino club je určený výhradně jim pro lezení, skákání a dovádění. Vzorně se tu o ně postará celý tým animátorů, který na ně dohlíží, zatímco řádí na trampolínách, člunech nebo autíčkách a pravidelně jim připravuje taky organizovaný program, jako je diskotéka, soutěže, vodní gymnastika, pólo nebo minigolf. Denně o půl druhé odpoledne se tady konají různé show klaunů, kouzelníků, kejklířů a tanečníků.

Tropical Islands

Zkrátka nepřijdou ani dospělí, pro ty je zde otevřeno wellness centrum, které nabízí perličkové koupele i tradiční indické léčivé umění ajurvédu. Namasírují vás tady květinovým olejem, a zabalí do čokolády nebo jogurtu. Tropical Islands mají dokonce i svůj vlastní Schopping Boulevard, nákupní třídu s desítkou obchůdků a zbožím z celého světa. A ještě jedno překvapení, coby třešnička na dortu. Vzhledem k tomu, že je akvapark otevřený nepřetržitě, můžete tady i nocovat. Chcete-li si dopřát luxusní zážitek, vyberte si maharádžovu lóži – v ceně je i barbecue, exotické menu, masáže a dokonalý servis. Romantické duše ale jistě nepohrdnou ani noclehem na lehátku přímo na pláži nebo ve stanu v pralese.

Více informací o vstupném, ubytování a aktuální nabídce získáte na www.tropical-islands.de.

- luk -

Předchozí články z Německa:
Jak se slaví Vánoce v Německu
Kam s dětmi na hory? Do Schwarzwaldu!
Porsche Museum ve Stuttgartu
Europapark - Evropa na dlani
Phantasialand - objevte tajemné světy!

Článek byl zobrazen 9 558 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy