Můj účet

Zapomenuté heslo? | Nový účet

Německý Europa-park nadchne dospělé i děti

Chloubou německého zábavního odvětví je bezesporu rozlehlý Europa-park nabízející výběr z mnoha evropských zajímavostí na jednom místě. Areál parku se rozkládá na 70 hektarech a návštěvník v něm má možnost za jediný den procestovat Evropu od norského Severního mysu až po prosluněnou španělskou jižní Andalusii.

U našich západních sousedů se velmi daří turistice spojené se zábavou. Můžeme u nich tedy navštívit hned několik skvělých zábavních parků, které rozzáří oči nejen dětem, ale vytrhnou z všednosti i jejich rodiče. Europa-park se nachází na pomezí Německa, Francie a Švýcarska, kousek od německého města Freiburg. Je výjimečný tím, že na jednom místě můžete navštívit hned třináct různých evropských zemí a vyzkoušet desítky atrakcí. Jednotlivé tematické části jsou vždy přiřazeny ke konkrétním evropským státům. Své zastoupení zde má Německo, Anglie, Francie, Řecko, Nizozemsko, Island, Itálie, Rakousko, Portugalsko, Rusko, Skandinávie, Španělsko a Švýcarsko. K dalším tematickým celkům, které je možné v Europa-parku navštívit, patří Les pohádek, Dětský svět a Svět dobrodružství. Dohromady má tedy návštěvník na výběr z 16 tematických částí. Každoročně sem zavítají neuvěřitelné 4 miliony návštěvníků. 

Europapark

V každé z těchto částí je možné vyzkoušet gastronomii dané země, její kulturu, obdivovat její památky a architekturu. Během jednoho jediného dne můžete v tomto zábavním parku poznat celou Evropu, nasát vůni i chuť jednotlivých zemí. Nechybí ani více jak 100 různých atrakcí, které si ti odvážnější mohou vyzkoušet. Čeká zde na ně například nejvyšší horská dráha v Evropě, dráha vedoucí úplnou tmou i četné vodní atrakce. Pravidelně se zde konají také nejrůznější show, kulturní a hudební představení, jako je třeba Varieté Show, Ledová Show, Dětský muzikál, Euromaus Show a mnohé další. V areálu narazíte na kouzelníky, tanečnice, umělce a klauny v zábavných kostýmech. Hned na první pohled každého upoutá perfektní parková úprava a dokonalé detaily v celém areálu Europa-parku. Na své si zde přijdou jak milovníci adrenalinové zábavy, tak i malé děti či jejich rodiče. Najdete zde zkrátka vše, co od návštěvy kvalitního zábavního parku očekáváte. 

Největší dominantou Europa-parku je monstrózní horská dráha Silver Star, která je se svými 73 metry nejvyšší v celé Evropě. Vozíkem se dostanete do nejvyšší možné výšky a poté už se jen řítíte strmým pádem k zemi. Většina lidí, kteří měli tu odvahu a tuto atrakci absolvovali, dokonce řekli, že už by na ni podruhé nikdy nešli. Jízda z takové výšky údajně připomíná bungee jumping. Celá akce trvá sice pouhých 90 vteřin, které však pro někoho mohou být doslova nekonečné. Silver Star je přístupná dětem od 11 let a výšky 140 cm. Kromě Silver Star se zde nachází ještě jedna gigantická horská dráha Wodan, která však byla postavená ze dřeva. Je 1050 metrů dlouhá, dosahuje výšky 40 metrů a člověk na ní zažije rychlost přes 100 km. 

Europapark

Silver Star není jediným místem v Europa-parku, kde mnoha lidem tuhne krev v žilách. Jen pro otrlé je rovněž jízda v obrovské stříbrné kouli francouzského Eurosatu. Vozíky uprostřed koule totiž jezdí trhavě všemi směry a navíc je kolem absolutní tma. Jediným zdrojem světla jsou desítky meteoritů prolétávajících kolem hlav účastníků. Pokud ještě nebudete trpět nevolností, můžete vyzkoušet plavbu na lodi, která však končí prudkým pádem celého plavidla do vodní nádrže. U dětí je oblíbená atrakce, kdy probíhají mezi gejzíry vody, jež nečekaně tryskají ze země. 

Kdo se neodváží zdolat Silver Star ani jinou z poměrně náročných atrakcí, má možnost vyrazit na některou z těch klidnějších. Nabízí se pohodové projížďky na lodičkách, ale i adrenalinový rafting na kulatém člunu svištícím po divokém norském fjordu. Při těchto atrakcích je však třeba počítat s tím, že suchý odtud rozhodně nikdo neodejde. V ruské části parku najdete například pravoslavný kostelík, nebo chaloupky jako vystřižené z Mrazíka. Všechny atrakce jsou laděny v duchu dané země, nechybí proto ruská stanice Mir nabízející vesmírnou horskou dráhu. Skandinávské země zase nabízí možnost plout na vikingské lodi, zatímco v Británii se projedete známým dvoupatrovým červeným autobusem zvaným doubledecker. 

V Europa-parku je také něco, co potěší snad každou ženu či dívku. Mohou se zúčastnit úžasné lední show plné překrásných kostýmů a dokonalých krasobruslařských kousků. Muži budou zase nadšeni v domě vědy. Odvážnější jedinci obou pohlaví se pak společně mohou vydat do rozlehlého paláce hrůzy, který je plný příšer a hororových scén. Kdo by měl zájem zažít zrychlení z 0 na 100km/h během 2, 5 vteřin musí vyzkoušet dráhu Blue Fire Megacoaster. Pro rodiny je pak vhodná například objevná cesta po sopečném ostrově Island nebo poznávání světa divokých pirátů z Batávie z opravdového voru. V Europa-parku si svou oblíbenou atrakci najde každý, zejména pro děti a mládež se zde nabízejí nezapomenutelné zážitky. 

V Europa-parku bylo vystavěno několik hotelů, kterým nechybí příjemné restaurace ani relaxační zóny. Novinkou je pak zážitkový hotel Bell Rock postavený ve stylu Nové Anglie. Méně nároční návštěvníci mají možnost se ubytovat v místním kempu. Za vstup do Europa-parku zaplatí dospělí 37,50 euro, děti od 4 do 11 let 33 euro. Tato cena již zahrnuje veškeré atrakce v parku, můžete si tedy vybírat a absolvovat, co se vám zlíbí. Atrakcí je volné narozeninové vstupné pro děti. Vzhledem k množství atrakcí a rozlehlosti parku se doporučuje v Europa-parku strávit alespoň dva, nejlépe tři dny. Park se nachází v městečku Rust u Freiburgu, jeho vzdálenost od Prahy je přibližně 660 kilometrů, většina cesty vede po dálnici A6. 

Oficiální stránky zábavního parku - www.europapark.de

- jap - 

Další články z Německa
Schwerin ukrývá zámek jako z pohádky
Jak se slaví Vánoce v Německu
Legoland Deutschland - 13 hektarů zábavy
Nejdelší stezka korunami stromů na světě
Řezno - zpátky do minulosti

 

Článek byl zobrazen 8 009 krát.

 
 

Náš tip

Velký poznávací okruh Srí Lankou

Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera.Velký poznávací okruh Srí Lankou s návštěvou největší buddhistické slavnosti Esala Perahera a dvoudenním pobytem u Indického oceánu. Česká průvodkyně po celou dobu zájezdu a perfektní servis. CK Tilia.

Zájezd do Keni na safari a Diani beach

Zájezd do Keni na safriPoznávací letecký zájezd po největších krásách národních parků Keni - 7 dní na safari doplněné o pobyt na Diani Beach. CK Simon Tourist.

Plavby včetně letenky za akční ceny

CK Tilia - zájezdy do Izraele, Palestiny, JordánskaVypravte se s RIVIERA TOUR na plavbu po Rudém moři, Středozemním moři nebo Karibiku a poznejty jejich největší krásy. Zažijete neopakovatelnou atmosféru dovolené na výletní lodi. Včetně letenky a českého delegáta.

Výběr nejlevnějších zájezdů

Výběr těch nejlevnějších zájezdů pro rok 2024 za mimořádné ceny. To nejlepší z českých a německých CK na jednom místě. 

UBYTOVÁNÍ ZA NEJLEPŠÍ CENY

UbytováníNejširší nabídka ubytování ve všech destinacích světa za bezkonkurenční ceny. Hotely, apartmány, penziony, prázdninové domy, ubytování v soukromí. Jednoduchá rezervace online.

Zájezdy do celého světa

Rudé moře

Stránky věnované Rudému moři, jeho fauně a flóře a letoviskům na pobřeží Rudého moře.

Řecko a řecké ostrovy

Přinášíme vám komplexní informace o Řecku a řeckých ostrovech, rady tipy na cesty, články a zajímavé informace z Řecka. 

Golfový magazín

Nový magazín o golfu. Evidujte si své golfové statistiky online. Dále zde najdete články ze světa golfu - tipy na golfové cesty do zahraničí, golfové legendy, rady a tipy na hru. Součástí je také golfový slovník.

Dovolená v Turecku

Plánujete dovolenou v Turecku? Potom se vám bude jistě hodit náš průvodce Tureckem, ve kterém najdete vše, co potřebujete před cestou do Turecka vědět.

Magazín o bydlení

Navštivte také naše stránky o bydlení, stavbě a zahradě, na kterých najdete inspiraci pro váš domov. Každý den nové články, informace, zajímavosti, rady a tipy ze světa bydlení. 

 
 

RSS v. 0.91, RSS v. 2, Atom . Copyright © svetadily.cz | Created by weto.cz webdesign.

Egypt | Turecko | Chorvatsko | Itálie | USA | Řecko | Rakousko
Poznávací zájezdy